Arno De Smeth

Ambassadeur worden

Waarom?

  • Your Content Goes Here
  • Je zal de eerste zijn om met onze producten te spelen.|
  • Je ontvangt een exclusieve korting|
  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.|
  • Jij staat bij ons in de spotlights.

Dit is wat we van jou verwachten:

  • Jij actief, wij actief! U deelt uw ervaringen met onze producten op sociale media, zodat wij ze kunnen delen.|
  • Je promoot ons merk actief in uw voetbalclub en daarbuiten.

Arno De Smeth

Huidige club: RWDM
Vorige Club: SK Halle-Pepingen
Geboortedatum: 01/03/2005

Hoe heb je besloten om te gaan voetballen, vooral als keeper?

Arno De Smeth momenteel werkzaam als keeper van de U15 bij RDWM heeft de voetbalmicrobe te pakken gekregen op school. Zoals bij zovelen zijn de pauzes gevuld met een paar voetbalwedstrijden, waar Arno altijd bij was. Omdat het zo leuk was moest hij het voorstel aan zijn vader doen of hij hem niet bij een voetbalclub wilde inschrijven, zodat het voetballen niet beperkt zou blijven tot de pauzes op school.

Welke keepers bewondert u?

Marc-André Ter alleys een van de grote idolen van Arno hoeven we natuurlijk niet meer helemaal uit te leggen. Dit was ook het idool van Seppe Van Maele van KV Oostende. Een ander idool van Arno is Jan Oblak. Een naam die nog niet zo vaak gevallen is, maar ook dat verbaast ons niet bij hem. We zien in Arno een beetje hetzelfde type keeper als Oblak. Beiden hebben een mooi postuur wat prettig is als keeper, maar ook de techniek, de concentratie en vooral de reflexen verwijzen zeker naar elkaar.

Hoe zou jij jezelf als keeper omschrijven?

Coachen is het woord dat veel trainers en keepers gebruiken tijdens de jaarlijkse evaluaties. Velen onder ons zijn vaak bang om dit te doen omdat ze denken dat ze iets verkeerd zouden zeggen. Arno De Smeth probeert deze angst opzij te zetten en zijn verdedigers zo veel mogelijk te helpen met coachen. Natuurlijk helpt de balvastheid die hij heeft veel in het vertrouwen dat hij overbrengt op zijn ploegmaten.

Wat is volgens jou de belangrijkste kwaliteit die een keeper moet hebben?

Als keeper moet je de hele tijd geconcentreerd zijn, want de tegenstander kan op elk onverwacht moment op doel schieten, zelfs als je het niet verwacht Je ziet dat vaak bij jongere keepers, ze nemen niet de juiste houding aan omdat ze denken dat de tegenstander toch niet op doel kan schieten, maar een goede tip, wees altijd voorbereid en ga ervan uit dat de tegenstander vanuit elke positie op doel kan schieten

Had je verwacht dat je carrière als keeper zou zijn zoals het nu is?

Keeper zijn is begonnen als hobby omdat ik het leuk vond op school, maar omdat de trainingen altijd leuk en vol overgave zijn heeft Arno De Smeth altijd stapje voor stapje kunnen opbouwen naar dit niveau. En toegegeven RWDM speelt momenteel op het 3de hoogste niveau in België (1ste amateur). Wie droomt daar niet van?

Hoe bereid je jezelf en je handschoenen voor op een wedstrijd?

De dag voor de wedstrijd vroeg naar bed gaan, dat zou voor ons allemaal zo moeten zijn. Op die manier ben je niet alleen meer gefocust maar is het ook belangrijk om snellere reflexen te kunnen uitvoeren indien nodig. Door te luisteren naar de adviezen van de trainer en keeperstrainer probeer ik me zoveel mogelijk aan te passen door het overzicht dat ik als keeper op het spel heb.

De keepershandschoenen worden altijd in een vochtige handdoek bewaard en voor de wedstrijd worden ze vochtig gemaakt om de poriën te laten openen voor de beste grip.

En hoeveel handschoenen draag je meestal per jaar?

Ongeveer 3 tot 4 paar per jaar.

Met welke merken speelde je voordat je Prostar ontdekte?

Adidas is het merk van veel grote en beroemde keepers. Niet alleen bij Neuer in Bayern of De Gea in Manchester United waren de adidas handschoenen te vinden, maar ook in de sporttas van Arno De Smeth.

Waarom ben je met ProStar gaan spelen of speel je nog steeds met ProStar en ben je niet teruggegaan naar een bekend merk?

Vaak ga je handschoenen kopen omdat je je grote idolen ermee ziet spelen en ga je ervan uit dat het wel toppers zullen zijn. Dit vertaalt zich meestal ook in de prijs die vrij hoog is als je meerdere paren per jaar moet hebben. Nadat ik de Prostar handschoenen had gebruikt viel me meteen op hoe super goede grip ze hebben en ze zijn maar de helft van veel andere merken voor dezelfde kwaliteit.

Wat is het moeilijkste voor een keeper?

Als keeper moet je niet alleen ballen kunnen pakken, dat wisten we allemaal al. Dat we veel met onze voeten moeten kunnen is niets nieuws onder de zon, maar als keeper heb je ook met veel meer stress te maken dan een gewone veldspeler. Elke fout die je als keeper maakt wordt door iedereen gezien, dus probeer zo veel mogelijk de juiste beslissingen te nemen. Liefst ook als het kan zonder al te veel risico’s.

Tot slot, welk advies zou je een jonge keeper geven?

Werk hard, doe veel, geloof in jezelf en zorg goed voor jezelf.

Het vermogen om vaak een ongelooflijke, schijnbaar onmogelijke, reflex uit te voeren is wat een goede keeper onderscheidt van een geweldige keeper. Het zijn die scherpe reflexen die keepers in staat stellen om in de loop van een seizoen punten voor hun team te scoren. Wil jij die keeper zijn en wil je weten hoe je ze kunt verbeteren?

Reflexen van een keeper, hoe kun je die verbeteren?

About the author : Asmets

Leave A Comment