Damien Herman

Ambassadeur worden

Waarom?

  • Your Content Goes Here
  • Je zal de eerste zijn om met onze producten te spelen.|
  • Je ontvangt een exclusieve korting|
  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.|
  • Jij staat bij ons in de spotlights.

Dit is wat we van jou verwachten:

  • Jij actief, wij actief! U deelt uw ervaringen met onze producten op sociale media, zodat wij ze kunnen delen.|
  • Je promoot ons merk actief in uw voetbalclub en daarbuiten.

Damien Herman

Huidige club: RFC Seraing
Vorige Club: Standard de Liège
Geboortedatum: 05/07/2002

Op welke leeftijd besloot je om keeper te worden en waarom? 

We hebben het in één van onze vorige artikelen al eens gehad over op welke leeftijd iemand best kiest om als vaste doelman verder te gaan.  Damien Herman besloot deze keuze te maken op 7 jarige leeftijd. Een leeftijd die door veel van jullie als ideale leeftijd werd aangegeven. Een gevoel om baas te kunnen zijn en je team mee te sturen naar de overwinning. Een onvergetelijk gevoel zelfs al op zijn jonge leeftijd. En dit gevoel ervaart hij nog steeds elke wedstrijd. 

Welke huidige keeper heeft je voorkeur of wie is je grote voorbeeld? 

Marc Andre Ter Stegen is met zekerheid de grote concurrent van zijn landgenoot Manuel Neuer en misschien wel meer genoemd dan zijn landgenoot die toch in zowat alle rangschikkingen opdaagt als beste doelman ter wereld. Toch zien wij in beide doelmannen hetzelfde type. Beide doelmannen kunnen goed met de voeten overweg en spelen vol met zelfvertrouwen en lef. In 1 tegen 1 situaties gaan ze beide vaker als winnaar uit het duel dan de aanvallers en als het op reflexen aankomt dan zijn het bliksemschichten. 

Hoe zou jij jezelf omschrijven als een keeper? 

Als keeper moet je zelfverzekerd zijn en dat ook uitstralen zonder arrogant over te komen. Toon dit ook door te tonen dat je fier bent om een doelman te zijn, loop met opgeheven schouders ipv in één gekrompen. Het zal je helpen om je medespelers ook met meer vertrouwen te laten voetballen. Ze weten immers dat jij als sluitstuk de persoon bent waar ze altijd op kunnen rekenen. 

Hoe bereid je je voor op een wedstrijd? 

Veel mensen lachen er wel eens bij als ze op TV de spelers van de bus zien stappen met hun hoofdtelefoon of earpods in, maar het één van de makkelijkste manieren om je als spelers af te zonderen van alle geluiden die je uit je focus kunnen halen. Door naar je geliefkoosde muziek te luisteren hoor je niet meer wat andere zeggen of doen en kan je je concentreren op de wedstrijd. 

Wat zijn de belangrijkste kenmerken die je in een keepershandschoen zoekt? 

Voor Damien Herman bekijkt bij de zoektocht naar de ideale keepershandschoen naar de handpalm. Deze moet goed dik zijn zodat de handschoenen niet te snel verslijten en moeten natuurlijk op het niveau dat ze spelen over een perfecte grip beschikken. Deze combinatie vond hij snel terug in de keepershandschoenen van Prostar. 

Je hebt al de kans gehad om met de groten te trainen, wat zijn je verwachtingen? 

Iedereen die ooit begint te voetballen droomt er ooit van om in deze grote volgeladen stadions te mogen spelen. De adrenaline die door je aderen stroomt wanneer je het veld betreed en je supporters het lied van je club zingen.  Wanneer je dan op deze leeftijd dit niveau bereikt, hoop je uiteraard dat deze droom om professionele voetballer te worden zal uitkomen.  

Wat is je grote droom (dit kan ook los van voetbal staan)? 

Voetballen is iets dat als je goed met je lichaam omgaat en gespaard blijft van allerhande blessures maar iets dat je in het beste geval als doelman tot je 40ste kan blijven doen. Om daarna professioneel aan de slag te blijven in het voetbal is alleen de allerbeste gegeven, daarom is het belangrijk om ook het geluk te vinden naast het veld met vrouw en kinderen. Zij zullen er dan altijd zijn om je te steunen en als man of papa heb je nog meer adrenaline als je weet dat deze personen voor je aan het supporteren zijn. 

Welk advies zou je geven aan jonge keepers die proberen door te breken? 

Als doelman moet je met veel kritiek leren omgaan. Sommige trainers zullen van je stijl houden anderen zullen er niet van moeten weten. Moet je daarom veranderen, neen helemaal niet je bent wie je bent en ook als doelman ontwikkel je je eigen speltechnieken. Geef deze niet zomaar op en blijf hard werken een wie jij wilt zijn als doelman.

Damien Herman koos voor de volgende keepershandschoenen uit onze collectie

Damien aarzelt niet en kiest voor de beste betaalbare kwaliteit op de markt. Geen compromissen op het gebied van kwaliteit of prijs. Hij kiest onder meer de volgende modellen. Wil jij ook met deze professionele keepershandschoenen aan de slag?

About the author : Asmets

Leave A Comment