Femke Schamps Club Brugge

Ambassadeur worden

Waarom?

  • Your Content Goes Here
  • Je zal de eerste zijn om met onze producten te spelen.|
  • Je ontvangt een exclusieve korting|
  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.|
  • Jij staat bij ons in de spotlights.

Dit is wat we van jou verwachten:

  • Jij actief, wij actief! U deelt uw ervaringen met onze producten op sociale media, zodat wij ze kunnen delen.|
  • Je promoot ons merk actief in uw voetbalclub en daarbuiten.

Femke Schamps

Huidige ploeg: Club Brugge
Vorige ploeg: Dosko Beveren
Geboortedatum: 16/01/2002

Waarom wilde je keeper worden?

We kijken allemaal wel in onze jeugd bijna dagelijks naar de superhelden op tv. Dan begin je zelf ook wat weg te dromen om ooit een superheld te kunnen zijn. En wie kan beter dan ooit de superheld zijn op het voetbalveld? Inderdaad als keeper heb je soms de belangrijkste positie van het veld. Natuurlijk is het het niet zo als in de favoriete jeugdseries dat je elke aflevering opnieuw als superheld mag optreden. Door de jaren heen kwam Femke Schamps hier ook zelf achter, maar ondertussen was de liefde voor het keepen zo groot dat ze haar geen andere positie meer kon voorstellen. 

Naar welke huidige keeper kijk jij het liefst of is je grote voorbeeld?

Nu door de veel grotere media aandacht kijk je natuurlijk ook veel naar de mannen en als Belgische doelvrouw ben je uiteraard ook trots om Thibaut Courtois bezig te zien. Niet alleen één van onze nationale helden, maar mooi om te zien hoe hij zich vaak van anti-held naar held op werkt. Uiteraard is het voor Femke Schamps vanzelfsprekend dat ze opkijkt naar doel vrouwen die ze bijna wekelijks tegenkomt in de Super League. Gaan we even buiten de grenzen kijken is één van onze Belgische vrouwen keepsters Diede Lemey. Misschien minder bekend met het grote volk omdat ze niet actief in onze belgische competitie maar wel in Italië bij U.S. Sassuolo 

Als Meisje speel je de eerste jaren tussen de jongens hoe heb je dat ervaren?

Wanneer je als vrouw gaat voetballen kom je een beetje in een nieuwe wereld terecht. Gelukkig is het idee van vrouwenvoetbal de laatste jaren enorm veranderd. Het vrouwenvoetbal heeft meer media aandacht gekregen waardoor het niet alleen makkelijker zal zijn om nieuwe talenten te vinden in de toekomst, maar ook maar je niet meteen vreemde gezichten krijgt wanneer iemand vraagt wat je hobby is,  maar al bij al is dit goed meegevallen. De jongens nemen je snel mee op in het team en willen uiteraard niet onderdoen voor een meisje. Hierdoor word je als meisje harder van en kan je ook veel van bijleren.  Het is dus zeker geen slechte ervaring om als meisje tussen de jongens te moeten spelen. Het is misschien zelfs een positieve stap in je groeiproces. 

Hoe onderhoud je je keepershandschoenen? 

Keepershandschoenen proper maken lijkt voor veel keepers een helse karwei. Ook voor Femke Schamps moet ze eerlijk toegeven. Toch iets het helemaal zo geen groot werk en je merkt snel dat de grip beter is en ook langer zal houden. Wanneer je ze dan helemaal proper hebt gemaakt is het heel belangrijk dat je de handschoenen niet helemaal laat uitdrogen, maar licht vochtig kan houden. Zo voorkom je dat de latex gaat scheuren en blijven ze lekker soepel.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken die je zoekt in een keepershandschoen?

Keepershandschoen is voor elke doelman anders. Daarom is het belangrijk dat je handschoenen hebt waar je je als keeper goed bij voelt. Het geeft je zoveel meer vertrouwen wat dan weer net voor die ene redding kan zorgen waardoor jij de held bent. De ene keeper is voor een 3mm latex terwijl de andere keeper liever gaat voor een 4mm latex. Het lijkt niet veel, maar deze mm is een enorm verschil. Daarom is Femke Schamps dus ook heel blij dat we bij Prostar enkel over keepershandschoenen beschikken met de 4mm latex.

Momenteel ben je aan de slag bij Club Brugge, mogen we al weten wat volgend seizoen voor je zal brengen?

De sfeer binnen de dames van Club Brugge YLA zit goed, we hebben hoge ambities, mooie accommodatie en nog zoveel meer. Volgend jaar zullen we Femke dus weer kunnen aanschouwen op de velden van het Jan Breydelstadion

Welke studies volg je en hoe belangrijk is school voor je?

Studies zijn om het even wie belangrijk. De plaatsen voor spelers die een professionele carrière kunnen inzetten zijn enorm beperkt. We moeten ook eerlijk zijn en ondanks dat het vrouwenvoetbal aan media aandacht gewonnen heeft is het nog een stuk moeilijker om ooit een volledige professionele loopbaan te hebben. Femke zit ondertussen haar eerste jaar hoger onderwijs leerkracht Lo en Br. Mocht het dus toch niet lukken om ooit prof te worden zal ze nog dagelijks haar sportieve uitdagingen hebben (al zijn het dan misschien pubers :-) )

Enig advies dat je zou kunnen geven aan jonge keepers die proberen door te breken?

Ik denk dat het belangrijk is dat je plezier haalt uit de voetbal. Blijf altijd jezelf, speel je eigen spel en werk hard.

Femke Schamps koos voor de volgende keepershandschoenen uit onze collectie

Femke aarzelt niet en kiest voor de beste betaalbare kwaliteit op de markt. Geen compromissen op het gebied van kwaliteit of prijs. Zij koos onder meer de volgende modellen. Wil jij ook met deze professionele keepershandschoenen aan de slag?

About the author : Asmets

Leave A Comment