Finn Soers STVV

Ambassadeur worden

Waarom?

  • Your Content Goes Here
  • Je zal de eerste zijn om met onze producten te spelen.|
  • Je ontvangt een exclusieve korting|
  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.|
  • Jij staat bij ons in de spotlights.

Dit is wat we van jou verwachten:

  • Jij actief, wij actief! U deelt uw ervaringen met onze producten op sociale media, zodat wij ze kunnen delen.|
  • Je promoot ons merk actief in uw voetbalclub en daarbuiten.

Finn Soers

Huidige club: STVV
Vorige ploeg: Kvk Wellen
Geboortedatum: 07-03-2010

Waarom ben je keeper geworden?

Zoals dat bij de meeste van ons (keepers) het geval is, ben ook ik initieel begonnen als veldspeler waarbij er afwisselend iemand in doel moest staan. In tegenstelling tot de meeste van mijn ploegmakkers die hiertegen op zagen, vond ik dit wel leuk.
Ik zag het niet als een belemmering om mee te kunnen voetballen, maar meer als iets extra. Namelijk de mogelijkheid om reddingen te kunnen verrichten.
Toen bleek dat ik ook nog wat aanleg had voor het keepen, was de keuze snel gemaakt.

Met welke bekende keeper zou je jezelf vergelijken en waarom?

Ik zou mezelf niet direct met een bekende keeper willen vergelijken. Ik heb namelijk nog een heel lange weg af te leggen voor ik me daaraan durf wagen :-).
Maar dat neemt niet weg dat er heel wat dingen zijn die ik probeer te leren van verschillende bekende keepers om een zo compleet mogelijke doelman te worden. Techniek is heel belangrijk voor een keeper, net als reflexen en (sprong)kracht. Maar voor mij zijn voetballend vermogen, spelinzicht, coaching en uitstraling eveneens onmisbaar voor een moderne doelman. Dat zijn alle aspecten waar ik echt op tracht te letten en die ik terugvind bij verschillende bekende keepers en waar ik elke dag aan probeer te werken.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken die je zoekt in een keepershandschoen?

Heel simpel : een keepershandschoen moet me vertrouwen geven. Het moet een verlengstuk zijn van mijn handen.

Een goede grip is essentieel en daarnaast is de pasvorm ook heel belangrijk. Ze moeten als gegoten zitten.

Duurzaamheid is natuurlijk ook iets wat belangrijk is. Zeker nu we het merendeel van onze trainingen en wedstrijden afwerken op kunstgras, krijgen de handschoenen heel wat te verduren. Zelfs met een goed onderhoud verslijt ik toch verschillende paren op een seizoen, en dan is het leuk meegenomen als ze tegen een stootje kunnen.

Van IP Niveau naar Elite niveau, ben je zenuwachtig voor deze nieuwe stap?

Zenuwachtig niet direct. Vooral heel gemotiveerd. Ik doe altijd mijn uiterste best en werk heel hard om te proberen er het maximum uit te halen, dus in dat opzicht verandert er niet veel. Ik kijk er vooral heel hard naar uit om deze nieuwe uitdaging aan te gaan en te kijken waar mijn grenzen liggen en er alles aan te doen om deze te verleggen. Het zal allemaal nog een stapje sneller gaan dan op IP niveau. Maar ik heb sinds Mei ook al kunnen meetrainen met mijn toekomstige ploeg bij STVV en op die manier al een beetje kunnen wennen aan het niveau. Ik heb ook al wat testsessies achter de rug bij een aantal eliteploegen, dat helpt bij de zenuwen :-).

School blijft het allerbelangrijkste, wat wil je graag gaan studeren?

Ik zet in September de stap naar het eerste middelbaar. Dus niet enkel op voetbalvlak zal ik een stapje hogerop zetten. Samen met mijn ouders blijf ik heel nuchter en ben ik me ervan bewust dat school de meest zekere weg is naar een mooie toekomst. Ik zal er alles aan doen om het zo ver mogelijk te schoppen in voetbal, maar besef ook dat er velen zich geroepen voelen en weinige uitverkoren zijn. Daarom wil ik me op school even hard inzetten als in doel. Bovendien kunnen een diploma en een voetbalcarrière perfect hand in hand gaan. Ik heb gekozen voor een ASO opleiding en zal in September starten in de sportschool in Hasselt.

Wat zou je aan kepertjes die nu pas hun eerste stappen zetten als doelman meegeven?

Dat ze in de eerste plaats moeten genieten in doel, en zich niet mogen laten ontmoedigen door eventuele foutjes. Het is nu eenmaal een feit dat een keeper minder foutenmarge heeft als een veldspeler en dat een foutje vaak resulteert in een doelpunt, maar aan de andere kant is een moderne keeper vaak de meest complete speler op het veld. Hij moet goed zijn met zijn handen, met zijn voeten, hij moet beschikken over spelinzicht en hij moet mentaal ijzersterk zijn. Het feit dat Donnarumma als eerste doelman is verkozen tot speler van een EK is niet alleen een bekroning voor hemzelf, maar voor alle keepers. Het is een erkenning van een positie die vroeger niet altijd naar waarde werd geschat.

Finn Soers koos voor de volgende keepershandschoenen uit onze collectie

Finn aarzelt niet en kiest voor de beste betaalbare kwaliteit op de markt. Geen compromissen op het gebied van kwaliteit of prijs. Hij kiest onder meer de volgende modellen. Wil jij ook met deze professionele keepershandschoenen aan de slag?

About the author : Asmets

Leave A Comment