Sian Meyvis Beerschot

Ambassadeur worden

Waarom?

  • Your Content Goes Here
  • Je zal de eerste zijn om met onze producten te spelen.|
  • Je ontvangt een exclusieve korting|
  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.|
  • Jij staat bij ons in de spotlights.

Dit is wat we van jou verwachten:

  • Jij actief, wij actief! U deelt uw ervaringen met onze producten op sociale media, zodat wij ze kunnen delen.|
  • Je promoot ons merk actief in uw voetbalclub en daarbuiten.

Sian Meyvis

Huidige club: K. Beerschot VA
Vorige Club: RSC Anderlecht
Geboortedatum:  10/05/2005

Hoe heb je besloten om te gaan voetballen, vooral als keeper?

Sian Meyvis ging al heel vroeg aan de slag en stond dus al vanaf zijn 4 jaar op de voetbalvelden bij de plaatselijke club Grimbergen. Bij de allerkleinsten bleef het nog even beperkt tot alleen trainen, maar bij de U8 mocht Sian eindelijk in het doel en dat is tot op de dag van vandaag nog steeds met volle overgave bij de U15.

Welke keepers bewonder je?

Hendrik Van Crombrugge omdat hij iemand is die zich enorm ontwikkeld heeft bij Eupen en verder zet bij Anderlecht. Van Crombrugge is een complete doelman die zowel goed is met de bal aan de voet, maar ook goede reflexen heeft of in 1-op-1 situaties.  Volgens Sian Meyvis gaat hij een mooie carrière tegemoet in het buitenland en wij kunnen hem daar alleen maar bij helpen. De vraag is natuurlijk of die kans er ooit komt voor deze zeer goede keeper.

Hoe zou jij jezelf omschrijven als keeper?

Rustig aan de bal zijn is een ongelooflijk goede eigenschap waar een keeper mee om moet leren gaan. Stress is één van die aspecten en zal niet elke wedstrijd hetzelfde zijn, maar door elke dag hard te werken kun je enorm aan je zelfvertrouwen werken, wat ervoor zal zorgen dat je als keeper met minder stress of faalangst aan de aftrap staat.

Wat is volgens jou de belangrijkste kwaliteit die een keeper moet hebben?

Voetballen. Als je gaat kijken naar provinciaal voetbal of naar jeugdteams in de regionale divisies, dan zie je vaak dat de keeper de bal gewoon blind naar voren probeert te schoppen In deze tijd is dat ontzettend belangrijk omdat het steeds meer moet en ook beter is dan de bal wegschoppen. Wil je als keeper groeien in je voetballend vermogen, dan moet je ook durven voetballen en het vertrouwen van je trainer daarin krijgen Natuurlijk zal dit niet altijd goed aflopen, maar net als op school moet je fouten durven maken om er van te leren. Wanneer je je nog steeds keeper voelt, je nog steeds het vertrouwen van je trainer hebt, zal je zelfvertrouwen alleen maar toenemen, waardoor het steeds beter zal gaan.

Had je verwacht dat je carrière als keeper zou zijn zoals het nu is?

Toen Sian Meyvis de overstap maakte van Grimbergen naar Anderlecht, wist hij natuurlijk dat er ook talent was dat de overstap naar het eliteteam mogelijk maakte.  Ondertussen is Sian al 10 jaar actief als Elite doelman en daar kunnen we veel bewondering voor opbrengen, want op het Elite niveau of je nu 10 of 15 bent het gaat er al verdomd hard aan toe en je moet je telkens opnieuw bewijzen. Er is geen moment van zwakte mogelijk, maar als keeper word je ook mentaal sterker als je daar mee om leert gaan.

Hoe bereid je jezelf en je handschoenen voor op een wedstrijd?

Onderweg in de auto is het een vast patroon om even op de BBF app te kijken wat de tegenstander al heeft gedaan en wat hun doelsaldo is. Op die manier kun je vaak al zien of het een verdedigend of een aanvallend team wordt waar we het tegen op moeten nemen.

Bij de warming-up horen de keepershandschoenen van Sian Meyvis. De warming-up wordt dan ook gebruikt om het gevoel en de grip van de handschoenen te ervaren. Als ze goed aanvoelen, worden ze, in tegenstelling tot veel keepers, niet nat. Het is niet bevorderlijk voor de slijtage van de handschoenen, maar op deze manier heeft iedere keeper zijn voorkeuren en gebruiken wij onze keepershandschoenen waar wij ons persoonlijk het beste bij voelen. Alleen op die manier kun je als keeper zelfvertrouwen uitstralen.

En hoeveel handschoenen draag je meestal per jaar?

Normaal gesproken draagt Sian Meyvis ongeveer 6 paar handschoenen per voetbalseizoen. 3 paar handschoenen voor de winterstop en 3 erna. Voor de wedstrijden wordt altijd een apart paar keepershandschoenen gebruikt. Als hij voelt dat hij zijn grip begint te verliezen, kiest hij een nieuw paar voor de wedstrijden en het andere paar wordt gebruikt voor de training.

Met welke merken speelde je voordat je Prostar ontdekte?

Voor Prostar was Real altijd het merk van keepershandschoenen dat Sian graag gebruikte.  Tot zijn collega bij Beerschot VA Emile Demerabaix begon te praten over Prostar. Toen begon hij erover na te denken en stapte uiteindelijk over op Prostar. De levensduur van de handschoenen die ik nu heb, is een enorm verschil met de Real handschoenen, zonder dat ik aan grip moet inboeten.

Waarom ben je met ProStar gaan spelen of speel je nog steeds met ProStar en ben je niet terug gegaan naar een bekend merk?

Sian Meyvis was een van de gelukkigen in onze vorige giveaways.  Toen hij begon te spelen met de handschoenen die hij gewonnen had, was hij meteen verloren voor de kwaliteit die de handschoenen te bieden hebben. Als je Prostar vergelijkt met bekende merken als Adidas, Real besef je al snel dat de prijs van deze handschoenen zeer concurrerend is en dat je bij de andere merken veel te veel betaalt in vergelijking met wat je krijgt.

Wat is het moeilijkste voor een keeper?

Het moeilijkste voor een keeper zit hem in het verstand. Als je als keeper in de fout gaat wordt dit nauwelijks geaccepteerd Elke fout die je als keeper maakt wordt dan ook met het vergrootglas bekeken en toch maken keepers minder fouten dan de spelers op het veld Als keeper moet je er gewoon mee om leren gaan en weer durven opstaan als het fout gaat om er sterker uit te komen.

Tot slot, welk advies zou je een jonge keeper geven?

Ik ben zelf ook jong, maar voor de jongere keepers dan mijzelf, zou ik je echt laten focussen op uitgangsballen. Tegenwoordig kijkt iedereen graag naar het voetbal dat hun idolen op de mat leggen en dat proberen ze ook na te bootsen in hun eigen spel. Dus van ver naar doel trappen gebeurt niet meer zo vaak. Je ziet steeds meer dat ze liever de voetballende oplossing tot aan het doel zoeken. Maar het belangrijkste advies dat ik ze kan geven is geniet ervan en probeer elke dag te werken voor wat je wilt bereiken.

Sian koos voor de volgende modellen

Sian aarzelt niet en kiest voor de beste betaalbare kwaliteit die er op de markt is. Geen compromis op kwaliteit of prijs. Hij koos onder andere voor de volgende modellen. Wilt u ook met deze professionele keepershandschoenen werken?

About the author : Asmets

Leave A Comment