Tijn Van Ingelgom KRC Genk

Ambassadeur worden

Waarom?

  • Your Content Goes Here
  • Je zal de eerste zijn om met onze producten te spelen.|
  • Je ontvangt een exclusieve korting|
  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.|
  • Jij staat bij ons in de spotlights.

Dit is wat we van jou verwachten:

  • Jij actief, wij actief! U deelt uw ervaringen met onze producten op sociale media, zodat wij ze kunnen delen.|
  • Je promoot ons merk actief in uw voetbalclub en daarbuiten.

Tijn Van Ingelgom

Huidige club: KRC Genk
Vorige Club: KV Mechelen

Hoe heb je besloten om te gaan keepen?

Misschien herken je jezelf in Tijn Van Ingelgom zijn verhaal. Jij zou het ook wel eens willen proberen, in het doel staan en je doet het af en toe op de training of op het veld met je vrienden. Maar je ouders zijn er niet happig op. Je moeder vindt het te gevaarlijk en je vader ziet je liever op het veld werken. Dus probeer je de weinige kansen die je krijgt te benutten om het toch te proberen. Dat was ook het geval met Tijn, die had gewacht tot zijn ouders naar zijn wedstrijd zouden komen kijken. En zo gebeurde het en een nieuwe keeper was geboren. Het gevoel van keeper zijn is met heel weinig te beschrijven. Het is iets wat je niet wordt. Je bent het gewoon!

Naar welke keepers kijk je?

We hebben het al een paar keer gezegd. Als we kijken naar onze grote voorbeelden, zien we vaak een keeper waar we ons in kunnen vinden. Die volgens ons dezelfde kwaliteiten heeft.

Het grote voorbeeld is niemand minder dan een van onze nationale doelmannen, Thibaut Courtois. Het is niet velen gegeven om op zeer jonge leeftijd door te breken en de kans te krijgen om wedstrijden te spelen op het hoogste niveau, maar op 16-jarige leeftijd stond hij al tussen de palen voor het eerste elftal van KRC Genk.

Je kan hem niet missen bij de wedstrijd. Tijn Van Ingelgom steekt meestal met kop en schouders boven het gros van zijn leeftijdsgenoten uit. Ja je hoort het aankomen. Het is makkelijk, maar die lengte heeft zo zijn voordelen, maar ook nadelen. Het is aan jou als doelman om deze voordelen te benutten en hard te werken om de nadelen beter te maken.

Hoe zou je jezelf omschrijven als keeper?

Zoals al eerder gezegd is de lengte van Tijn een enorm voordeel bij hoge ballen. Net als zijn voorbeeld is hij niet bang om bij een hoekschop of vrije trap de bal vlak boven het hoofd op te pakken. Zijn lengte geeft hem ook een goed voordeel in 1 op 1 situaties. Door niet bang te zijn en niet achterover te vallen, heeft hij een groot bereik waar de spits langs moet zien te komen.

We willen ook graag een opmerkelijke uitspraak met u delen. Enkele maanden geleden hadden we de gelegenheid om de doelman te begeleiden tijdens een training met Tom Soetaers, die ook een verleden heeft bij KRC Genk. Hij vertelde de spelers dat niemand zich een speler herinnert omdat hij een beetje goed was in dit of een beetje goed in dat. Neen, de spelers die erkenning krijgen zijn vaak spelers die ergens goed in zijn. Daarom adviseerde hij de spelers om voort te bouwen op datgene waar ze goed in zijn, om daarin uit te blinken.

Wat is volgens jou de belangrijkste kwaliteit van een keeper?

Voetenwerk is erg belangrijk in het moderne voetbal. Zo’n beetje elke club, elke scout kijkt naar de technische kant van de voeten van een keeper. Als je op elite niveau werkt, dan weet je zeker dat KRC Genk bekend staat om het feit dat voeten bijna als prioriteit op het verlanglijstje van hun keepers staan. Tijn Van Ingelgom geeft toe dat zijn voetenwerk niet de beste punten scoorde op zijn evaluatie. Daarom is hij met zijn team & trainers de uitdaging aangegaan om een voetballende, speelvaardige doelman te worden. Daarom trainen ze nu bijna elke dag heel hard op de verschillende “uitstap”-bewegingen en ook op de openingswending. Vooraf een idee hebben van waar je heen moet, helpt je niet alleen om kalm te blijven in moeilijke omstandigheden, het zorgt er ook voor dat je de bal in de juiste positie kunt brengen om snel te kunnen omschakelen en in te spelen.

Hoe bereid je jezelf en je handschoenen voor op een wedstrijd?

De dag rustig beginnen is een must. Waarom meteen stress zoeken? Rustig wakker worden met een lekker gezond ontbijt en een uitgebreide douche kan je alleen maar helpen ontspannen in de aanloop naar je wedstrijd. Op weg naar de club meezingen, chillen met de muziek en alles vergeten wat komen gaat. Eenmaal in de club aangekomen, krijgen ze niet veel kans om te stressen. Eerst is er een tactische bespreking waar je je volledige aandacht aan moet geven, zodat je weet wat er van je verwacht wordt. Als keeper moet je extra opletten, want je moet ook weten wat er van de spelers voor je verwacht wordt en dat je kunt bijsturen als er iets mis gaat.

Na de bespreking kunnen we rustig omkleden en het veld op. Als keeper heb je vaak een routine van opwarmen en dat is bij Tijn niet anders.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen die je zoekt in een keepershandschoen?

Als keeper zijn je handschoenen het belangrijkste werkmateriaal. Nog belangrijker dan het maken van de juiste keuze in schoeisel voor de wedstrijd. Wanneer je vertrouwen hebt in je handschoenen, bijvoorbeeld door een goede intrapbal tijdens de warming-up, neem je dit mee naar de wedstrijd. Tijn zelf is op zoek naar een soepele handschoen met een goede grip die lang meegaat. Het gevoel moet goed zijn! Zijn favoriete handschoenen op dit moment zijn de Dolphin en de Ghost. Zo heeft hij voor elke situatie de juiste keepershandschoenen.

Wat is één herinnering die je altijd aan voetbal zult overhouden?

Als keeper herinner je je vaak die ene wedstrijd waarin je een geweldige redding maakte. Natuurlijk zijn de meeste mensen dat een paar weken later alweer vergeten. Wanneer je in Roubaix tot beste keeper van het internationale toernooi wordt uitgeroepen, is dat een herinnering die dankzij de trofee voor altijd zal blijven. Natuurlijk blijven de beelden van deze wedstrijden, zoals die op dit toernooi, voor altijd in je geheugen gegrift. Op het toernooi van Roubaix speelde ze de finale tegen niemand minder dan Benfica. Op dergelijke toernooien is het niet vanzelfsprekend om de finale te bereiken. Hier moeten ze PSG passeren in de halve finale. Een finale op de piste van Roubaix met honderden toeschouwers en zelfs Bengaals vuur. Onvergetelijk.

Wat doe je graag als het geen voetbal is?

Als Elitespeler wordt er van jongs af aan veel van je verwacht. Je moet vaak offers brengen om op dit niveau te kunnen blijven spelen. De weg naar een profcarrière is nog lang. Daarom worden de momenten buiten het voetbal, zeker nu in tijden van corona, vooral gevuld met hardlopen en fietsen op de racefiets om de conditie op peil te houden.

Maar een goede atleet heeft ook voldoende rust nodig. Op deze momenten moet je maar eens online gaan kijken of je niet een potje tegen Tijn op de PlayStation kunt spelen.

Heb je nog advies voor jonge keepers die willen doorbreken?

Geef altijd 100% in alles wat je doet, zelfs als het de eerste keer niet lukt. Werk hard en geniet van het spel!

Welke modellen koos Tijn?

Tijn aarzelt niet en kiest voor de beste betaalbare kwaliteit die er op de markt is. Geen compromis op kwaliteit of prijs. Hij koos onder andere voor de volgende modellen. Wilt u ook aan de slag met deze professionele keepershandschoenen?

About the author : Asmets

Leave A Comment