Stop a penalty

Ambassadeur worden

Waarom?

  • Your Content Goes Here
  • Je zal de eerste zijn om met onze producten te spelen.|
  • Je ontvangt een exclusieve korting|
  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.|
  • Jij staat bij ons in de spotlights.

Dit is wat we van jou verwachten:

  • Jij actief, wij actief! U deelt uw ervaringen met onze producten op sociale media, zodat wij ze kunnen delen.|
  • Je promoot ons merk actief in uw voetbalclub en daarbuiten.

Iedereen kent het wel, heeft het zelf al meegemaakt of heeft zijn grote idool op televisie wel eens in de allerlaatste minuten een penalty zien pakken waardoor deze de held werd van het team en zo de overwinning toch kon binnenhalen. Het is een kinderdroom voor veel van ons, want wie wilt in de schijnwerpers staan op deze manier? 

Nu hoe doe je dit? Er is uiteraard geen exacte wetenschap hoe je een penalty kan stoppen, maar er zijn natuurlijk wel enkele tips die je in het achterhoofd kan houden en die je kunnen helpen de held van je team te worden. 

Eerst de wetenschappelijke cijfers

Je kent het wel, elke trainer heeft je in loopbaan al meegegeven wanneer je zelf een strafschop moet nemen, dat je een hoek moet uitkiezen. Bij een goed genomen penalty is een keeper eigenlijk kansloos. Keepers mogen pas volgens de regel van hun lijn als de bal geraakt is. Als de  bal hard en precies in de hoek wordt geplaatst, is een keeper kansloos. Toch worden er penalty’s gestopt omdat een speler te zacht schiet of doordat de keeper zijn bewegingen doorziet voordat de bal geraakt wordt en dus de juiste hoek kiest. Uit de penalty statistieken blijkt dat als de keeper in de verkeerde hoek duikt, het bijna altijd raak is (94%). En als een speler rechtsbenig is de kans op een doelpunt bij een schot in de rechterhoek 71 procent is. Voor de zwakkere linkerhoek slechts 59 procent. De meeste spelers zijn rechtsbenig. Dus misschien is de eenvoudigste tip voor keepers om lang met duiken te wachten en standaard naar de rechterhoek (dus links vanuit de keeper) te duiken. Hierdoor dwing je ze om naar de zwakkere linkerhoek te schieten.

Hoe stop je een penalty?

Nu tot zo ver de cijfers. Het zijn niet meer dan veronderstellingen en berekeningen over wat er in het verleden is gebeurd. Veel heb ik zelf niet onthouden over wat mijn ouders me hebben meegegeven, maar wat ik niet vergeten ben is dat ze zeiden dat je het verleden moest laten rusten en naar de toekomst kijken. Daarom laten we de cijfers achter ons en gaan we kijken hoe we die ene penalty die nog genomen moet worden toch kunnen stoppen. 

Speel je nog op kleinere doelen ga dan zeker nog niet gokken. Vertrouw nog op je reflexen en kies pas een hoek wanneer de bal getrapt wordt. Waarom op je reflexen vertrouwen lies je hier. Wil je graag weten hoe je je reflexen kan verbeteren? Geen paniek ook daar hebben we reeds wat meer overgeschreven in deze blog. 

About the author : Asmets

Leave A Comment